Наръчник за Начинаещи: Как да Използваме Дифузера Си

Използването на дифузера е може би едно от най-вълнуващите неща за всеки нов човек в dōTERRA. Въпреки че изглежда малък, дифузера има способността да създаде приятна обстановка и да повгигне настроението в дома ви.

След като научите основните правила за боравенето с дифузера, дифузирането на етерични масла става лесно и много интуитивно. В този наръчник ще намерите всичко, което ви е необходимо да знаете, за да започнете да използвате дифузера си, както и нашите лични опитности и съвети!


Силата на обонянието

В началото, на повечето хора им е трудно да осъзнаят колко силно въздействие могат да окажат маслата върху тялото ни, дори когато само биват вдишвани. Затова смятам, че е важно да отделим няколко минутки за това.

Когато ароматните частици навлязат в носовете ни, те активират обонятелните рецептори, които изпращат сигнал до обонятелния нерв. Чрез него, сигналът достига лимбичната система, намираща се в мозъка. Тази система въздейства върху много телесни процеси – производството на хормони, апетита, нивата на стрес, кръвното налягане, настроенията и т.н. Със сигурност и вие сте забелязвали как работи – представете си, че влизате в кухнята, а там ухае на любимата ви супа на баба. Какво е първото нещо, което ви изплува в ума – вероятно спомен от детството как баба приготвя същата супа, докато вие нетърпеливо чакате тя да приключи, за да може да изядете половината тенджъра! Само 1-2 секунди след като носа ни го е доловил, аромата на вкусната бабина супа ни отвежда десетки години назад и предизвиква у нас същите чувства, които сме изпитвали и тогава.

Етеричните масла на dōTERRA работят по същия начин – микроскопичните капчици попадат в носа ни, достигат до лимбичната ни система и въздействат на тялото. Разликата тук, обаче, е че понеже маслата са CPTG Certified Pure Therapeutic Grade® (тоест имат гарантирана потентност и качество), те имат възможността не само да ни връщат назад във времето, но и да предизвикват ползотворни промени в телата ни (успокояване на тялото и ума, повдигане на настроението, подсилване на имунната система и пр.)

Ползите от дифузиране на етерични масла

Веднага щом започнете да дифузирате маслата на dōTERRA в дома си, ще забележите няколко неща:

 • подобрено настроение
 • по-спокойно тяло
 • по-уравновесен и съсредоточен ум
 • по-чист въздух и подобрено дишане
 • подсилена имунна система
 • по-дълбок сън и др.

Дифузера и домашните животни

Етеричните масла на dōTERRA могат да бъдат използвани/дифузирани покрай животни. Единственото условие е, че трябва да оставите врата отворена, за да може вашия домашен любимец да напусне стаята, ако не им допада миризмата на маслата. В повечето случаи, животните реагират много добре на маслата и също се възползват от техните ползи, но е препоръчително да ги наблюдавате първите няколко пъти, когато дифузирате ново масло.

Съвети за успешно дифузиране

 1. Една простичка хитринка, която открих през годините е, че когато първо добавите капките масло към дифузера, а след това излеете водата под тънка струя,маслото се задържа по-дълго в дифузера.
 2. Винаги дръжте шише вода в близост до дифузера – това прави пускането му много по-бързо и лесно.
 3. Почиствайте дифузера си редовно, за да може той да работи оптимално.
  • 1 с.л. вода
  • 1 ч.л. оцет
  • 1 капка dōTERRA Lemon (лимон)

Включете дифузера и го оставете да работи за 15-20 минути. След това използвайте чисто парцалче и забършете стените и капачето му. Правете това всеки 7 до 10 дни.


Ето и някои от нашите любими блендове
за дифузер:


Ако искаш да станеш част от нашето ароматно семейство, да имаш мен за твой ментор и да получиш достъп до всички е-книги, класове и други ресурси, свържи се с мен в социалните мрежи!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: